webshop keurmerk

STRANGE FRUIT, INTEGRAAL

€ 24,95
Op voorraad
SKU
9789463731393

AUTEURS - J.G. Jones & Mark Waid

Strange Fruit  is een aangrijpend en indringend verhaal over racisme, culturele traditie en wat mensen in hun diepste wezen bezielt. Het legt daarmee de vinger op de zere plek, net zoals in John Steinbecks klassieker Of Mice and Men (Van muizen en mannen).

Strange  Fruit is een fraai geschilderde roman die speelt tijdens de Grote Overstroming van Mississippi in 1927, gemaakt door de ervaren Amerikaanse stripmakers J.G. Jones (o.a. Y: The Last Man) en Mark Waid (o.a. Superman).

Korte Inhoud ;

Voor het stadje Chatterlee in Mississippi is de grote overstroming van 1927 meer dan alleen een catastrofale overstroming. Het is de voorbode van verandering.
Van buitenaf is het de razende rivier die dijken laat breken en de voormalige plantagestad verwoest. Van binnenuit zijn het de raciale en sociale spanningen die de stad verscheuren. Middenin die heksenketel komt een buitenaardse bezoeker uit de lucht vallen.

En daarmee verandert alles... voor altijd.

J.G. Jones en Mark Waid creëerden een visueel en taalkundig krachtig werk rond het thema heldendom, dat tegelijkertijd gevoelige thema’s aansnijdt als racisme, cultureel erfgoed en de menselijke natuur.

“ Verplichte kost voor alle liefhebbers  van de betere strip. ”
Comic Book Resources

Incl. Dossier
120 blz.

Meer informatie
Barcode 9789463731393
Uitvoering Hardcover
Uitgever Dark Dragon Books
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:STRANGE FRUIT, INTEGRAAL