webshop keurmerk

OORLOG IN WAREGEM, DEEL 004 : DE LAATSTE WEKEN VAN DE GROOTE OORLOG

€ 20,90
Op voorraad
SKU
9789401456661

AUTEURS - Ivan Petrus Adriaessens

  • Nieuwe historische strip over de laatste verwoestende weken van WOI

Oorlog in Waregem is een graphic novel met levensechte tekeningen en een historisch achtergronddossier. De strip brengt de verwoestende laatste weken van WO I in Waregem en omstreken in beeld.

Ontdek samen met Jim en Sophia de verhalen van een tiental soldaten en reconstrueer zo de laatste weken van de Eerste Wereldoorlog in en rond Waregem.

Korte Inhoud ;

Als de studenten Jim en Sophia een schoolwerkje moeten maken voor het vak journalistiek trekken ze samen door Waregem op zoek naar inspiratie. Al snel raken ze gefascineerd door de vele verhalen van de stad tijdens de Eerste Wereldoorlog. Ze ontdekken dat Waregem er vier jaar lang relatief rustig bij lag, maar dat de bevrijding een spoor van vernieling achterliet. Ze zijn ontsteld door het verhaal van de jongen van elf die door zijn kinderlijke nieuwsgierigheid een obus liet ontploffen - met dramatische gevolgen. Ze lezen over sergeant Paul Smithhisler, die de Schelde probeerde over te zwemmen nadat alle bruggen opgeblazen waren én ze vinden het dagboek van een overlever.

Meer informatie
Barcode 9789401456661
Uitvoering Hardcover
Uitgever Lannoo
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:OORLOG IN WAREGEM, DEEL 004 : DE LAATSTE WEKEN VAN DE GROOTE OORLOG