webshop keurmerk

MOEDER MET KIND

€ 24,95
Op voorraad
SKU
9789463940733

AUTEUR - Lax

Moeder met Kind de nieuwe strip van LAX en wat voor een.
Lax werd gevraagd om een strip te maken voor de collectie van het Louvre in 2015 en wou graag het thema van de migranten en hun lijdensweg in beeld brengen op een of andere manier.
Na een toevallig bezoek aan een vluchtelingen kamp en wat gepraat met enkele vluchtelingen was zijn inspiratie nog meer aangevuld.
Nu nog een link met het Louvre vinden.
Op zoek in het Louvre naar een kunstwerk viel zijn oog op een werkje “ Une maternité Rouge ” en nu moest hij nog een tweeling beeldje tekenen die een vluchteling naar Parijs zou moeten brengen. ( zie inhoud verhaal)
LAX heeft er duidelijk heel veel research voor gedaan, hij heeft hiervoor ook naar Mali gereisd en dat zie je ook in de bijzonder intieme tekeningen, die perfect het gevoel weergeven alsof je er zelf aanwezig bent.
De angst, desillusie, hoop, volharding, moed, passie, hardheid,… alles wat vluchtelingen meemaken komt in dit boek op een bijzonder aangrijpende, meeslepende wijze aan bod.
Dit zonder afbreuk te doen om een spannend scenario die tot op de laatste bladzijde je in de ban neemt van de jonge vluchteling Alou en hoe het met hem zal aflopen.
Een album dat ons doet nadenken over onze houding tov vluchtelingen, het belang en nut van kunst en vooral een bijzonder aangenaam leesmoment verschaft.
Een boek dat blijft nazinderen….

Korte Inhoud ;

Alou, een jonge Malinese honingjager, heeft een wilde bijenkorf gevonden in een baobab.
Tot de tanden gewapende jihadisten rijden op hem af in een 4×4 en brengen de boom tot ontploffing.
Tussen het puin vindt Alou een beeld van een zwangere vrouw, zo goed als intact.
Op verzoek van zijn vader trekt hij naar Dogongebied om het te tonen aan de wijze van het dorp, de hogon, die door iedereen gewaardeerd wordt om zijn eruditie.
De oude man herkent het beeldje meteen.
Ze is volgens hem het werk van de meester van Tintam, waarvan al een eerste Moeder met Kind in het Louvre staat, in het Pavillon des Sessions.
De oude man vermoedt dat het beeld, in deze tijd van barbarij, veiliger is bij haar zus in het Louvre dan in Mali.
En Alou krijgt van de hogon, natuurlijk, de dringende missie de Moeder met Kind naar Parijs te brengen.
Om zijn doel te bereiken, moet de jongeman heel wat risico’s nemen; een migrant tussen migranten, een jongen tussen broers en zussen die zijn lot delen, door woestijnen en over zeeën…

Meer informatie
Uitvoering Hardcover
Uitgever Daedalus
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:MOEDER MET KIND