webshop keurmerk

MAUS COMPLEET

€ 29,95
Op voorraad
SKU
9789403159201

AUTEUR - Art Spiegelman 

In deze biografische strip vertelt Art Spiegelman, winnaar van de Pulitzerprijs, het verhaal van zijn Joodse vader en moeder. Deze krijgen het in het door nazi-Duitsland bezette Polen heel moeilijk. De verschillende groeperingen zijn getekend als dieren, zo zijn nazi's katten en Joden muizen. Dit maakt het verhaal heel toegankelijk. Wat ook heel bijzonder is aan deze strip, is dat ook de totstandkoming deel uitmaakt van het verhaal. Spiegelman gaat keer op keer op bezoek bij zijn vader, die in Amerika woont, en ondervraagt hem over de jaren tijdens de oorlog, het ontsnappen aan deportatie, het overleven in de kampen, maar ook de tijd na de bevrijding en op welke manier hij zijn vrouw terugvond. Hierdoor zie je ook de band tussen vader en zoon, en de karaktertrekken die Spiegelman sr. aan de Shoah heeft overgehouden. Dit zeer fraai in zwart-wit getekende en verzorgd uitgegeven boek is een stripklassieker. Zowel voor stripliefhebbers als historici een belangrijk boek. Vanaf ca. 15 jaar.

Korte Inhoud ;

In Maus maakt de lezer kennis met Vladek Spiegelman, een joodse overlevende van de Tweede Wereldoorlog, en zijn zoon Art.
Ze herbeleven een historie die te groot 
is om je mee te kunnen verzoenen. Met Maus verwierf Spiegelman wereldfaam, het boek werd vertaald in meer
dan twaalf talen en het is de enige strip die ooit de Pulitzerprijs heeft gewonnen. Maus is een literair en beeldend meesterwerk, onmisbaar in je boekenkast !

Meer informatie
Barcode 9789403159201
Uitvoering Hardcover
Uitgever Bezige Bij
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:MAUS COMPLEET