webshop keurmerk

HET GEHEIM VAN MARTEN TOONDER LUXE

€ 300,00
Op voorraad
SKU
9789403167404

Het geheim van Marten Toonder

Met een nawoord van Wim Hazeu


Samenstelling en beeldredactie: Willem Feltkamp

Assistent beeldredactie en bijschriften: Klaas Driebergen

Een prachtig kunstboek over het oeuvre van Marten Toonder. Een coproductie tussen de uitgeverijen De Bezige Bij en Joh. Enschede Amsterdam. Ik mocht eraan meewerken door te assisteren bij de beeldredactie en bijschriften te schrijven.

Een ‘uitgave van stand’: het boek zit in een mooie blauwe cassette met daarin een dvd met een documentaire over Toonder en zijn werk, en een uniek cliché: een metalen drukplaat van een Bommelstrook, die vroeger gebruikt werd om de tekeningen in de krant af te drukken. Een bijbehorend certificaat met een afdruk van het betreffende cliché maakt het geheel compleet.

Het boek, uitgebracht op het grote formaat van 25 x 36 cm, omvat 416 pagina’s en zit barstensvol mooi beeldmateriaal. Daarbij ligt de nadruk op origineel werk: originele tekeningen van Toonder uit het Toonderarchief in het Literatuurmuseum, maar ook uit de collecties van andere instellingen en verzamelaars. Daar is ook veel materiaal bij dat nog niet eerder is gepubliceerd, of dat nog niet eerder op zo’n groot formaat en in een dergelijke drukkwaliteit is verschenen.

Onderwerp van het boek is het gehele oeuvre van Marten Toonder. Daarbij komen de ontwikkeling binnen dat oeuvre aan bod, de invloeden van andere kunstenaars erop en de veelzijdigheid ervan. Een belangrijk deel van het boek is gewijd Toonders voornaamste werk: de Bommelstrip. Daar worden veel originele tekeningen en tekenstroken van getoond.

luxe uitvoering in cassette · 416 pagina’s

Meer informatie
Barcode 9789403167404
Uitvoering Hardcover Luxe
Uitgever Bezige Bij
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:HET GEHEIM VAN MARTEN TOONDER LUXE