webshop keurmerk

DE RODE RIDDER LUXE " DE TOVERSPIEGEL " REMAKE

€ 150,00
Op voorraad
SKU
152134

AUTEURS - Patrick Cornelis, Karel Biddeloo & Willy Vandersteen

In een beperkte oplage van 200 ex. een luxe album met 8 extra pagina’s over het ontstaan van het album en schetsen.
Het album is uitgevoerd met een zwarte linnen rug.
Het album krijgt het formaat 34 X 24 CM. en zal het enige luxe album zijn dat er op de markt komt.
Dus niet zoals bij andere rode ridder albums de luxe en de velours versie.

Patrick Cornelis, die opgroeide met de strips van Biddeloo, maakte de voorbije jaren naam met zeer doorgedreven realisme in strips als Virus, De huivering en Verbonden zielen. Hij is ook actief als grafisch vormgever, en verzorgt het artwork voor de Brusselse metalgroep Channel Zero. Met de remake van De Toverspiegel gaat voor hem een jeugddroom in vervulling

Korte Inhoud ;

Met het achtenvijftigste album van De Rode Ridder, De Toverspiegel, schreef tekenaar en scenarist Karel Biddeloo in 1973 stripgeschiedenis. Niet alleen maakte de fee Galaxa, die de reeks daarna met haar aanwezigheid zou blijven kruiden, voor het eerst haar opwachting, ook Bahaal nam in de loop van dat verhaal definitief zijn rol als aartsvijand van de Rode Ridder op. Naar aanleiding van de zestigste verjaardag van de serie, én als eerbetoon aan Karel Biddeloo, publiceert de Vlaamse tekenaar Patrick Cornelis in oktober een remake van dat album.
Deze nieuwe versie blijft trouw aan het oorspronkelijke verhaal, waarin Johan (de Rode Ridder) een strijd op leven en dood uitvecht met een roversbende. Al krijgen enkele sleutelscènes wel meer ruimte toegemeten. Ook de ladschikking wordt gemoderniseerd.

Meer informatie
Uitvoering Hardcover Luxe
Uitgever Standaard Uitgeverij
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:DE RODE RIDDER LUXE " DE TOVERSPIEGEL " REMAKE