webshop keurmerk

DE MAU & MERHO CATALOGUS

€ 9,99
Op voorraad
SKU
9789492704696

AUTEURS - De Mau & Merho

Korte Inhoud ;

stripfans konden vanaf 14 september terecht in Brasschaat. Daar loopt tot 29 september 2019 een dubbeltentoonstelling met het werk van Merho en Bob Mau, allebei ooit inwoner van Brasschaat. Een goede gelegenheid om het werk van beide stripmakers naast elkaar te tonen.
Bob Mau startte in 1962 met zijn strip ‘Kari Lente’ in Gazet van Antwerpen. De zestienjarige Rob Merhottein zocht destijds Bob Mau op, omdat hij zelf graag striptekenaar wou worden. Het was het begin van een fijne vriendschap. Mau stierf in 2006, maar het contact tussen Rob en Ria, de weduwe van Mau, bleef hartelijk. Rob werd in die tijd onder de naam Merho bekend als auteur van stripreeks ‘De Kiekeboes’.
ob Mau startte in 1962 met zijn strip Kari Lente in Gazet van Antwerpen. De jonge Rob Merhottein volgde de strip van Bob dagelijks in de krant en droomde ervan om later ook stripmaker te worden. In het telefoonboek zocht hij naar adressen van striptekenaars. En zo stootte hij op de naam Bob Mau. Als zestienjarige fietste hij van Merksem naar Mortsel waar Bob toen woonde. Het was een eerste leerschool en het begin van een fijne vriendschap. Bob stierf in 2006. Maar het contact tussen Rob en zijn vrouw Ria met Bobs weduwe Simone werd even hartelijk voortgezet.

Ondertussen werd Rob onder de naam Merho bekend als auteur van de Kiekeboes. Er zijn verschillende punten van gelijkenis tussen beide stripmakers. Allebei maakten ze aan een moordend tempo een dagelijkse krantenstrip. Allebei publiceerden ze in Gazet van Antwerpen. Bob ging in Brasschaat wonen. En Rob woont er sinds kort ook.

Uiteraard zijn er ook verschillen. Hoe gaan ze allebei om met eenzelfde thema of locatie ? Hoe beginnen ze elk op hun manier aan een verhaal ? Hoe brengen ze op eigen wijze charmante vrouwen in beeld? ... Genoeg stof voor een boeiende tentoonstelling rond Mau en Merho in hun eigen habitat: Brasschaat."

Meer informatie
Barcode 9789492704696
Uitvoering Softcover
Uitgever Bonte
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:DE MAU & MERHO CATALOGUS